animatie & visualisatie

How we work

Als je met Wild Fruit samenwerkt, dan sta jij in het middelpunt van onze belangstelling.
We vertellen je graag hoe een animatietraject meestal verloopt.
We duwen je liever niet in een vast stramien, maar dagen je uit je creativiteit te benutten.
Jij kiest zelf hoe wild we het samen maken. Een aantal onderdelen zijn een vereiste
voor een goed product; andere zijn optioneel

1. Kennismaking & brainstorm

Tijdens een eerste afspraak zijn we één en al luisterend oor. Jij vertelt, wij schrijven mee, vatten samen en stellen kritische, gekke en
onverwachte vragen. Die vragen stimuleren je creativiteit, helpen ons te achterhalen wat je wilt vertellen
én te verhelderen wat je doelgroep verwacht.  

2. Voorstel

Als we jouw ideeën kennen, gaan onze radertjes draaien. We vatten jouw vraagstuk samen in een kort en bondig voorstel.
Ook leggen we uit welke investering nodig is om te scoren bij jouw doelgroep met een duidelijk én verrassend visueel verhaal. In 2D of in 3D.

3. Scenario

Of je nu gaat voor een 2D- of een 3D-animatie; de voice-over vormt de basis van het scenario. Dit is het moment waarop we een scriptschrijver inschakelen. Liever zelf de tekst voor de voice-over schrijven? Mag ook. Met de voice-over in ons achterhoofd, bedenken we welke beelden erbij passen; het begin van de animatie.

4. Styleframe

Nadat je akkoord hebt gegeven op het scenario, kun je achterover leunen. Vanaf dat moment regelen we alles voor je. We komen alleen bij je terug om te checken of we op de juiste weg zitten. Dat doen we allereerst met een styleframe; een fragment van het verhaal uitgewerkt in twee verschillende stijlen. Aan jou de keuze welke stijl je het meeste aanspreekt.

5. Design

De kop zegt het al: stap vijf staat in het teken van design. Onze creativiteit borrelt en bruist en we tekenen ieder shot tot in detail uit. Het resultaat is een soort stripverhaal; een animatie zonder beweging. Ben je wild enthousiast? Pas dan brengen we het verhaal tot leven.

6. Animeren & sounddesign

In deze fase hoor je weinig van ons*. Schrik daar niet van, animeren kost nu eenmaal tijd. In deze fase gaat ook de sound designer aan de slag met de muziek. Zijn we zelf dolenthousiast over het eindresultaat?

*Liever een vinger aan de pols houden? Je kunt kiezen voor een extra tussenstap, een animatic. Dit is een soort houterige animatie. In deze fase tussen design en animatie, geef je jouw goedkeuring op het bewegingsproces.

7. Onbegrensde euforie

Het kan zijn dat je na de première van jouw animatie nog wat kleine correcties hebt. Omdat we voor niets minder gaan dan halleluja’s en kriebels in je buik, passen we de animatie aan. En dan? Dan mag jij van de daken schreeuwen dat je een prachtige visualisatie, 2D- of 3D-animatie hebt. Van Wild Fruit ;-).

Begint het al te kriebelen? Kies voor een:

Mooi, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We luisteren graag naar je verhaal. Grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen. Sjoerd is de man achter Wild Fruit en staat, samen met een team van specialisten, te popelen om jouw wildste ideeen te visualiseren.

Sjoerd – Wild Fruit
info@wildfruit.nl
06 36 11 63 93

2d/3d animaties en illustraties sinds 2014

Meer weten over het privacy- en cookiebeleid van Wild Fruit