Loading, moment geduld..

De Corona’s

2D animatieCharacter animatie
Tijdens de COVID-19-crisis voelde ik de behoefte om mijn steentje bij te dragen, vooral voor kinderen die moeite hadden met begrijpen wat er om hen heen gebeurde. Geïnspireerd door een Facebook-post over een kinderboekje, bedacht ik mijn eigen verhaal: "De Corona's". Het verhaal volgt een familie Corona op vakantie, waarbij een kleine Corona per ongeluk op een mensenhand belandt.
Eigen Project

Animatieconcept:
Ik ontwikkelde een kleurrijke en luchtige animatie om op een kinderlijke en toegankelijke manier uit te leggen waarom het belangrijk is om vaak handen te wassen en in de elleboog te niezen. De illustraties waren specifiek ontworpen met de doelgroep in gedachten, en het hele productieproces was snel en efficiënt om aan de urgente behoefte te voldoen.

Samenwerking:
Ik betrok mijn vaste sounddesigner Tjeerd voor het geluidsontwerp, en de voice-over werd ingesproken door Kristel. Daarnaast kreeg ik waardevolle input van mijn zus en een goede vriend met ervaring in hulpverlening aan kinderen, wat het concept en script verder verbeterde.

Resultaten:
De animatie heeft in korte tijd meer dan 18.000 views gegenereerd en ontving positieve reacties uit het hele land. Ouders en verzorgers gaven aan dat het een aanzienlijke impact had op het begrip van kinderen over hygiënepraktijken tijdens de pandemie.

Toegevoegde Waarde:
Het project heeft niet alleen bijgedragen aan het begrip van kinderen over de pandemie, maar heeft ook aangetoond hoe creatieve communicatie een positieve impact kan hebben in tijden van crisis.

Conclusie

Met 'De Corona's' hebben we op een unieke en toegankelijke manier begrip gecreëerd bij kinderen over hygiënepraktijken. De positieve reacties en het aantal views tonen aan dat creativiteit een krachtig middel is, zelfs in uitdagende tijden.