Loading, moment geduld..

Eemsdelta

3D animatieCharacter animatieOverheid
De Gemeente Eemsdelta wilde op een toegankelijke manier (B1 leesniveau) uitleg geven over hun financiën, de verdeling ervan en de bronnen van inkomsten. Jaarlijkse documenten waren niet voor iedereen toegankelijk. Daarom kozen ze voor een 3D-animatie, met unieke karakters en scenes, om de informatie op een luchtige en kleurrijke manier te presenteren. Ik creëerde een unieke 3D-animatie, in plaats van een standaard 2D-animatie, om een onderscheidende uitstraling te geven aan de Gemeente Eemsdelta. Dit legde de basis voor meerdere animaties, inclusief de ontwikkeling van een template voor efficiënte productie van jaarlijkse video's.
Gemeente Eemsdelta

Resultaten:
De unieke 3D-animatie bood een laagdrempelige manier voor inwoners om financiële informatie te begrijpen. Het creëerde een positief gevoel en legde de fundering voor een reeks jaarlijkse animaties.

Proces:
In nauwe samenwerking met de Gemeente Eemsdelta ontwikkelde ik unieke karakters, scenes en een luchtig verhaal. De keuze voor 3D gaf een frisse uitstraling die past bij de identiteit van de gemeente.

Toegevoegde Waarde:
De animatie bood niet alleen begrijpelijke financiële informatie, maar ook een unieke en herkenbare uitstraling voor de Gemeente Eemsdelta. De ontwikkeling van een template maakte jaarlijkse productie efficiënt.

Conclusie

Het project voor de Gemeente Eemsdelta resulteerde in een kleurrijke en toegankelijke 3D-animatie die op een luchtige manier de financiën van de gemeente uitlegt. Met unieke karakters en een helder verhaal draagt de animatie bij aan een beter begrip van zowel inwoners als nieuw personeel.